érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

Tanuljunk káromkodni egymástól

2008.05.26. 14:16 kör

Európában a magyarok és a bolgárok beszélnek legkevésbé idegen nyelveket. Azt már tapasztalatból tudjuk, hogy egy új nyelvből először a szalonképtelen kifejezések ragadnak az emberre. Ezekből kapunk segítséget a Gringó bemutatkozó oldalán, hazájukban, Brazíliában már nem biztos hogy meglepetés érhetne egy kis gyakorlás után.

Meglepődve tapasztaltam hogy magyarból (amely állítólag a világon az egyik legfantáziadúsabb káromkododás terén), gyakorlatilag hiány van. Úgyhogy irodában unatkozó barátaim, segítsünk külföldi barátainknak, ne csak pislogjanak ránk amikor magyarhonba látogatnak! Figyelem, kifejezésenként 5 másodpercetek van, ne cifrázzátok túlzottan.
http://www.gringo.nu

A weboldal ötletes, egyszerű, Közösségépítő, most felszólításra káromkodhat mindenki. Itt le lehet vezetni az indulatokat is, persze a névtelen kommentelés népszerűségét valószínüleg nem írja felül.

5 komment

Címkék: káromkodás gringo

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr5488609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hitchiker 2008.05.26. 20:09:30

hát ez zseniális XD

bár kicsit tovább gondolva ebből akár szerintem akár egy olyan kezdeményezés is létrejöhet hogy az emberek a saját nyelvük szavait rakják így fel segítendő a nyelvtanulást végülis hasznosabb lenne mint egy szótár mert a kiejtés már meg van és akkor ebből lenne egy wikipédia youtube keveredéses dolog ami lehet még hasznos is lenne (bár azért ez se semmi) bocs a filozofálgatásért csak nem bírtam ki

amúgy meg meggyőződésem hogy a magyar nyelv a legváltozatosabb ilyen téren legalábbis ha számonkérik rajtam a trágárkodást én erre hivakozom hogy ha már megadatott nekünk akkor használjuk azért ;)

vonal 2008.05.26. 23:14:54

hát jó, de nem így

süti beállítások módosítása