érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

Árnyékok és gombok

2008.09.20. 22:26 vonal

stereoÚjabb közszolgálati gyöngyszemet találtunk, amely külsejében időutazásra invitál minket, és ezzel sajnos befogadhatatlanná teszi, amúgy pozitív üzenetét, valamint gyors távozásra készteti az ide tévedt olvasót. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium www.sztereotipia.hu weboldaláról van szó, amelynél rondább, idegesítőbb honlapot az amúgy nagyon szegényes mezőben is ritkán lát az ember.

Az egészben az a legzavaróbb, hogy valahogy mégis kidolgozottak részleteiben az egyes grafikai elemek, alapos munka, fény és árnyék, még ha teljesen értelmetlenül és a funkciót inkább hátráltatva található meg a honlapon. A Front Page Editor hagyományait idéző gombszerű baloldali menüsor a középre rendezett menücímekkel, mindenféle effekttel és árnyékkal, amit el lehet képzelni, az ízléstelen grafika magasiskolája, alatta szintén értelmetlenül szétárnyékozott boxok, mindenhol boxok és lekerekítés és árnyék és megint árnyék. Az oldal közepén található üzenőfalszerű mondanivaló az egész mélypontja, ahol default görgetősáv segítségével nézegthetjük a tartalmat times new roman betüvel, szintén a nyolcvanas éveket idéző hangulatban. A logó arculatilag tökéletesen illeszkedik az oldal stílusához, fekete árnyék és átmenet készül elnyelni a magyar címert és belerántani a kedves felhasználót a feneketlen sötétségbe. A jobb felső sarokban található értelmetlen piktogram eltorzított alakokkal, domború, árnyékos és mindenféle dimenziójú mondanivalójával megint csak elborzaszt, mint üzen.

 

Az oldal kódját nem érdemes említeni, kínos. Az, hogy eszébe sem jut egy ilyen honlapot a köz pénzéből fizetett készíttető mindenki számára elérhetővé, akadálymentessé, azaz szabványossá tenni csak egy újabb szánalmas, és elkeserítő elem az egészben.

 

Nem tudom elképzelni, hogy mekkora keretből készíttették ezt a honlapot, de egy versenyképes ország közigazgatási szervezete 2008-ban ilyen oldalakat már nem kéne, hogy kiadjon a kezéből. A készítő cég a letűnt irányzatokat lógó nyelvvel üldöző, kaotikus grafikai stílus szakértőjének is titulálhatná magát kiváló honlapján, a gombok és hullámok, ja és majdnem kihagytam az árnyékok és bevelek alapos használata látszódik azon is hűen önmagához (ja bevezető: Internetet nagybetűvel író sikeres ember már nem lehet ugye). Button power. Kedvenc szolgáltatásom, amelyet az oldalukon találtam az a bartel ajánlatuk.

Szólj hozzá!

Címkék: közigazgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr43673496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása