érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

magyar sör márkasite új ruhában

2008.05.25. 14:00 vonal


A Dreher megújult külseje és weboldala sok pozitívnak mondható megoldást tartalmaz. Elsőként a kellemesen könnyed szövegek tűnnek fel, nyitókérdésként nem egyszerűen megkérdezi, hogy hány éves vagy, hogy tovább léphetsz-e egy alkoholos terméket reklámozó aloldalra, hanem mindezt kicsit elterelő szöveggel teszi, akár be is dőlhet elsőre a kiskorú mikor beírja a valódi szülinapi dátumát. A szövegek tehát jók (leszámítva a "töltsd fel magad a letölthető tartalmakkal" mondatot), egy-két elavult ötlet és eszköz azonban itt is található.

Persze miért legyen mindig minden eredeti? Hát mert úgy hatékonyabb, meg amúgy is a színvonalat próbáljuk emelni és nem megelégedni mindig a már bevált ötletekkel, századszor is. Szóval a a sörben felfelé úszó buborékok a főmenüpontok, vagy rájössz vagy nem, feltételezzük, hogy igen. A szövegek power point animáció szerű feltűnése és eltűnése a legzavaróbb még ha mindez "buborékszerű" mintázattal is van megoldva, ill. az oldalon ide-oda ugráló elemek, ez is jónéhány éves flash animációs megoldás, hogy amire rákattintasz az előjön a háttérből. Kár, hogy az oldal úgy lett közzétéve, hogy még fejlesztés alatt lévő komplett menüpontokat tartalmaz. A promóció menüpontra nem tudom melyik felhasználó kattintana rá ez inkább a szakmának szóló kifejezés.

A kreatív kivitelezésért felelős cégről annyit meg kell jegyeznünk, hogy még Magyarországon is ritka, hogy egy olyan ügynökség, mint a JWT ennyire igénytelen saját magyar weboldallal rendelkezzen. Ennél még egy 30 évvel ezelőtti postai default üdvözlőlap is kreatívabb.

2 komment

Címkék: dreher jwt

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr59486635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olaf 2008.06.23. 15:15:28

a leírt ötletes beléptetésen kívül ez az oldal igénytelen. elég a html-be történő flash-beágyazásra rátekinteni, de igazából nincsen egy megoldás sem az oldalon amibe ne tudnék belekötni.
nincsen ezzel persze gond, csak nem értem a bejegyzés elején lévő értékelést, mert a postod is erősen negatív irányba billen.

vonal 2008.06.25. 11:46:11

Igyekeztem a pozitív dolgokat is felfedezni :) nem volt könnyű.

süti beállítások módosítása