érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

Szláva, a kalinka vodka új kampánya

2008.04.30. 21:45 vonal

Nemrég indult útjára a Kalinka vodka új kampánya. Hát... Nem könnyű műfaj a "vicces kampány". Azonban, ami a 80-as években viccesnek számított, orosz vicc Pa-dö-dö, Exotic (habár én azt sem találtam soha viccesnek) az ma már enyhén szólva erőltettnek tűnik. A nyitóoldalon fogadó orosz  munkásosztály hangulatú grafika ötlete nem túl eredeti és ettől már egy kicsit szkeptikusan és romló kedvvel léptem tovább, de ötletes a cirill betükkel kevert magyar karakterek és a kivitelezés, habár a website grafikája eléggé offline-nak hat.

A site háttérzenéje másodszorra már idegesítő, a videospotok pedig egytől egyig izzadságszagúak és erőltettek. Szláva  eltúlzott akcentusa nem vicces, hangján pedig a magyar filmekben már megszokott éneklő hangot eredményező lámpaláz átüt.

A weboldalon a gördítősáv fordított használatának esetleges rejtett üzenete nem biztos, hogy szerencsés. Mit is takarhat ez? Emeljük poharunkat és meglátjuk a többi szöveget?

Ennél sokkal szívmelengetőbbnek találtuk a Zwack Fütyülős kampányát, gyönyörű weboldal, végre a Carnationtől elvárt színvonalon. A szövegek viccesek, a grafika a stílus és a flash kivitelezés is első osztályú.

Vodkareklám dél-afrikaiasan a Lowe Bull-tól:

Hogyan reklámozzunk alkoholt jól oroszosan, még ha kicsit sokkolóan is:

Szólj hozzá!

Címkék: vodka honlap zwack fütyülős kalinka carnation laboratory ideas lowe bull

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr76449210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása