érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

Biztos pont:Terra.es

2008.10.03. 10:32 vonal

Spanyolország "Index"-e megújult. Letisztult, egyszerű az új trendeket követő design született, azaz kíméljük a felhasználót az egyforma portáloktól, tegyük minél egyszerűbbé az üzenetet, az üzenet fogyasztását, az eligazodást a zajtengerben. Az oldal a BBC három oszlopos tagolását adja, ha lehet még egyszerűbben.

Szinte magunk előtt látjuk a magyar ügyfelek képzeletbeli reakcióját: üres, helypazarló, túl magas a fejléc, sok a szürke/narancs, az egész csak úgy lóg a levegőben stb. stb.

Elgondolkodtató a kérdés, hogy csak a design miatt szeretünk-e nézni bizonyos honlapokat, az információt milyen hamar tudjuk kiszippantani és továbbállni minél előbb, nehogy lemaradjunk valamiről. A Terra célja jól láthatóan mindent nyújtani, alapkövévé válni a netező népnek, (terra = föld) kiinduló és érkezőpont. Egy biztonságos hely, ahol mindent megtalálhatsz egy helyen. Ráadásul trendi, jól néz ki - úgy tűnik ők is a BBC "megvásárolható sablonját" használták (előzmény: az RTL klub által egy az egyben lelopott BBC designra néhányan azt feltételezték, hogy biztos megvették a sabont, hát persze.., ja tényleg azóta kicsit átalakult ám az RTL klub oldal, azt nem mondom, hogy előnyére, de tény, hogy kicsit halványabb a lopás szelleme).

Szintén a Terra.es oldalán található a Sitges-i  filmfesztivál szponzorált lapja amely érdekes és merész megoldásokkal hat, látványos, hatalmas fotók és grafikai elemek vonzzák a látogatókat, pont, ahogy kell egy filmes oldal esetében.

2 komment

Címkék: spanyol

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr65693892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olaf.timberg 2008.11.20. 10:12:47

Ez a saját munkátok?

vonal 2008.11.20. 10:47:58

Először is köszi a feltételezést, hogy a saját munkánkról ilyen őszinte elismeréssel és nagyrabecsüléssel tudunk csak nyilatkozni :)
Egyébként nem a saját munkánk.

süti beállítások módosítása