érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

Osztódással szaporodó honlap

2008.07.21. 21:25 kör

khöhömm
A Ponte Informatikai Kft., mint a GKM törzsszállítója újra és újra el tudja adni elavult rendszerét. Úgy tűnik, sorozatban nyerik a piacon kívüli, testreszabott megbízásokat. Valószínűleg így történt a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kettéválása következtében szükségessé vált 2 új minisztériumi honlap esetében is. A Ponte által készített, üzemeltetett oldal HTML kódja sem mai darab, egyértelműen a régi GKM weboldal lett "rugalmas" felfogásban széttrancsírozva. Az oldalt 800x600-as felbontásra optimalizálták, igaz, így már elég kevesen neteznek, nem baj, vegye le mindenki a képernyőfelbontást, hogy teljesen élvezhesse e fáradt türkiz/fáradt narancs jól bevált varázsát.

A megszólítás: "Tisztelettel köszöntöm Önt a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium honlapján!", hát ez sem túl megnyerő manapság, a régi 90-es évekbeli köszöntős szövegek jutnak eszünkbe végigkúszva a képernyőn. A KHEM címer-logó bevel/emboss effekttel lealázva figyel a sarokban, a logót nézi Szabó miniszter úr is (miért nem a szemembe néz?). A fejléc image fotóiban megpróbáltak minden témáról betenni stock C kategóriás fotókat, dugó Budapesten, elővárosi mintavonat, egy parabolaantenna (hírközlés) és egy furcsa fejű nő, amint örül valaminek, valamint egy világos zakójú úr, aki a háttérben lévő kerekeket tekergetheti hivatalból. Nagyon rossz minőséggel, de jó tömörítéssel. Erre a fejlécre klikkelve azonban nem a címlapra, hanem egy érthetetlen másik címlapra jutunk.

A menü baloldalt, végig nyomtatottal, a lenyíló almenük kisbetűvel. Jobboldalt a szokásos keresztbelinkelések. A lap alján és a háttérben átlós vonalkák a modernitás jegyében, felsorolni is fárasztó a sok elavult elemet. Ezekre miért és mennyit költenek vajon? Egyébként egy hírközléssel is foglalkozó minisztériumnak tényleg érdemes lett volna valami előremutatóbb honlapot készíttetni (még ha nem is 200 millióért).

1 komment

Címkék: közigazgatás ponte

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr5578911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suo tempore 2008.07.24. 22:15:36

hírközlés ide vagy oda...csak hivatalnokok ezek is (olyan is lett a weblap)

egyébként a nagybetűs írásra külön pipa vagyok, sokkal lassabban olvasható

süti beállítások módosítása