érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

Vidám förmedvény

2008.06.24. 22:35 vonal

vidámpark villam vili

A Vidámpark honlapjának grafikája elsőre nem tűnik nagyon szörnyűnek, habár harsány és a Vidámparkra semmilyen szinten nem emlékeztető stílusa nem kelt bizalmat.

Kabalafigurájuk "Vidám Vili" horrorfilmkarakter hangulatú, és mindenhol ott van, ha kell ha nem, folyton ugrik az arcunkba éppen.

Első kalandunk a weboldalon, hogy megtaláljuk-e a Belépés gombot, amellyel pontosan oda jutunk, ahonnan elindultunk: pl. karszalagos napi (óriásbetükkel) belépőt lehet venni. A belső oldalakon feltehetőleg word dokumentumból beolvasott felsorolásszerű tartalmakat találunk. Játékok: Ikarusz, gokart, Viharvasút, Tükörútvesztő, Torony, Vadvízi utazás stb. Sehol egy kép legfeljebb háttérben elhalványítva (brr) meg persze Vidám Vili ugrik felénk itt is, aki be is mutatkozik nekünk pl. 2007. december 22-én született... öö?

Az oldal maga egyre inkább szétesik stílusában, ahogy nézegetjük mélységében. Katasztrofális programozói munka, táblázatban elkészítve az egész, háttérképként ott van Vidám Vili arra töltődik az óriáskép mindenhol. Letölthető doc, letölthető pdf mindenhol, amivel a legkevesebb munka van.

Sajnos a Vidám Vili hasonmásversenyhez érkezve nem bírtam tovább nézni az oldalt, így  most megszakítom az elemzést.

4 komment

Címkék: vidámpark

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr38537932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

becks2008 2008.10.30. 10:32:21

Na, gratulálok! Te is aztán olyannal foglalkozol, amivel nem kéne, vagy ennyi időd van? Lehet, hogy vidámparki alkalmazott vagy, és esetleg haragszol a web szerkesztőre?
Nekem bejön az oldal, szerintem nagyon aranyos. Nem mindegy, hogy milyen formátumú a játékok felsorolása? Annyira fölösleges dolgokkal foglalkozol. Te is csak árthatsz a környezetednek, különben nem kritizálnál ilyen módon.... Azért remélem érnek kellemes élmények is az ÉLETBEN...
Becks

vonal 2008.11.02. 01:53:34

kedves becks, szerintem elsősorban nyugoggggyál meg. látod ez egy blog, ami arra szakosodott, hogy ami szar azt észrevegye és szóvá tegye szabadidőtől függetlenül. Ennek a blognak a szerkesztője nem vidámparki alkalmazott, a web szerkesztőt meg nem ismeri. Véleményt mondott egy béna, szar, ronda oldalról. Nem, nem aranyos. Nem mindegy, hogy milyen formátumú a játékok felsorolása. Itt weboldal készítési szakmai elveket tárgyalunk. Majd térj vissza, ha jobban vagy, amúgy nem, nem ártok a környezetemnek és senkinek sem és remélem téged is elgondolkodtattalak, hiszen valószínüleg van valami közöd az oldal elkészítéséhez.

becks2008 2008.11.04. 11:07:04

Bárcsak lenne közöm, mert akkor mélyebben is érinthetném ezt a témát amiben te itt okoskodsz...ezért gondoltam, hogy tuti te dolgozhatsz benne, vagy esetleg korábban dolgoztál, és elküldted a stílusod miatt :) ezért berágtál... :)))
Tudod, az a borzasztó, hogy ha valóban weboldal készítés szakmai elvekről (ez enyhén magyartalan kifejezés, de ok, használjuk így) értekezel, akkor nem ilyen stílusban kellene előadni. Én minden lényeges információt megtalálok az oldalukon, és nekem ez számít. Nem az informatikai hátterével kapcsolatban tett "szakmai" észrevételedet kifogásolom, hanem azt ahogyan tetted. KÜLÖNBSÉG!!!!! Neked szar, de másnak nem biztos, hogy az... én is más vagyok, és számomra nem "szar". Nekem aranyos, neked pedig nem... te azonban nem fogadod el, az én véleményemet... Látszik, hogy olyan pedig nem létezhet a számodra, hogy más, veled ellentétes véleménnyel éljen... engem bizony elgondolkodtattál, de sajnos nagyon negatív értelemben.. szörnyülködök... ezért mertem reagálni... Azért az elég érdekes, hogy rajtam kívül a csodásan körülírt véleményedre nem reagált senki... :) ez lehet igazán elgondolkodtató a számodra! :) Ja, és a nyugodtság érzését neked kellene tanulmányozni, üvöltöttek a soraid :))))))))))

vonal 2008.11.19. 15:18:25

Nem sikerült kihámozni, hogy mi az üzenete soraidnak, elfogadom a véleményed, leírtad, megjelent a blogon.
Az itt olvasható kritikák egyébként szubjektívek, a Vidámpark oldala sok embert megmosolygtat negatív értelemben. Még annyival kiegészíteném a kritikát, hogy annyira bántó az egész megjelenése, hogy pályázhatna a logofigurájával együtt a világ legrondább honlapja top 10-be elég jó esélyekkel.

süti beállítások módosítása