érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

grafikus műVÉSZet

2008.05.25. 13:04 vonal


A magyar "tervezőgrafikusok", "grafikusművészek", "képzőművészek" belterjesen büszke, kritikát nem tűrő társasága első körben talán arra adhatna egy kicsit jobban, hogy weboldaluk egy egy offline prospektusnál kicsit használhatóbb információkat tartalmazzon. Egy kiragadott példa: a "végzősök kiállítása 2008" offline igencsak vitatható kinézetű plakátja semmit nem mond, sehová nem vezet nem tudjuk meg mit tudnak a végzősök legfeljebb elmehetünk a diplomavédésükre.

Igazából jó (lenne) látni, mit tudnak a fiatalok, milyen tudásra tettek szert (ha egyáltalán szert tettek valamire) az adott szak elvégzésével, ha ugyan nem elegendő sokak számára az, hogy sikeresen bejutottak és mostantól ráírhatják a CV-jükre, hogy elvégezték a Magyar Képzőművészeti Egyetemet.

A weboldal szövege olvashatatlan, több böngészőben nézve is, egyszerűen annyira széttöredezik az amúgy szép betűtípus, hogy tényleg nem lehet elolvasni.

A bejegyzések egy-egy kép elhelyezésből állnak minden további komment vagy info nélkül, nem kattinthatóak max egy "nagyon ott van" megjegyzéssel kísérve. Oldalukon azóta megszünt "első magyar közösségi design blogok"-at hirdetnek, meg egymás munkáit, arculati tervek befogadhatatlanul kicsi méretben, sűrítve. Kedves Tervezőgrafikusok ezt azért aktívabban és nagyobb kreativítással is meg lehetne oldani.

Néhány hír alatt, ha egyáltalán van ilyen: "kapcsolódó link" majd letölthető pdf.. erre csak az oldalon is gyakran használt kifejezést tudom ismételni: no comment.
Van egyáltalán online grafikai oktatás Magyarországon? Csak mert ez egyre nagyobb piac ugye, ahol fontos a kreatívitás az aktív jelenlét, a modern technológiák gyakorlatba ültetett JÓ használata.

Szólj hozzá!

Címkék: grafikusok

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr14486550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása