érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

A Coca-Cola új magyar honlapja

2008.05.02. 12:32 vonal

bloodbathA Coca-cola magyar honlapját már jó ideje értetlenül szemléltük, hogy lehet ennyire igénytelen oldala egy ilyen nagy márkának. Nemrég viszont megújult, és úgy tűnik sajnos ismét az a kényszerképzet győzött, hogy minél több elem mozog a nyitóoldalon annál élőbb, látványosabb, mozgalmasabb az oldal. Nyitóválasztékként ijesztően rossz és kezdetleges flash animációk tárháza van kipakolva a főoldalra. Később se jobb, főleg a vörösre húzott stockfotók.

Egyik-másik csak értelmetlenül ugrál és forog, de van széttöredezett kékre húzott családi stockfotó is, amelynek animációja úgy hat, mintha 50 fokos hőségben felvették volna, ahogy boldogan ugrik egyet a család a mezőn és remeg a kép a forró levegőtől. Az egyik kedvenc részem a Tevékenységünk aloldal, ahol az ősközhely "követ tartó kéz" stockfotóval fejezték ki a Coca cola múltját, jelenét (kő = stabilitás érteed..) , de a brand arculathűség kedvéért áthúzták pirosra, ami némi ördögi, de egyben amatőr hangulatot adott az oldalnak. A híreknél ugyanez a módszer a víz színén köszönt vissza, ami már majdnem ijesztő is. Jók még a jó öreg windings karakterek is, mint navigációs elemek.

Szerencsére az oldal összhangban van hazai társoldalaival, értelmetlen animációhegyek és kaotikus látvány uralkodik a Coke oldalán is. A Cokeclub hasonlóképpen igénytelenül néz ki, egy regisztrációs oldal, egy vízfelülettel és néhány bitmap editorral maszatolt felhővel. A brit Coca-cola oldalt végignézve tetten érhető a központi irány, amelyet a Coke oldalon több, kevesebb (inkább az utóbbi) sikerrel igyekeztek átvenni, viszont úgy tűnik a magyar coca-cola oldal hazai kreatív alkotómunka gyümölcse.


1 komment

Címkék: honlap coke coca cola neo interactive

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr85450938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Winston007 2008.05.04. 11:22:35

Az angol oldalt megnezve jogos a kritika, valahogy a szinesseg mellett az angolok megoldottak hogy egyszeru legyen. A plain menu fent az szerintem tok jo. A magyar ilyen cartoon networkos funny site lett inkabb:)

süti beállítások módosítása