érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

A spanyol RTVE teljes megújulása

2008.06.17. 15:18 kör

a fény arculataAz jelenlegi arculat alapjai még a 80-as évek elején készültek, azóta nem nyúltak hozzá, de nyár végétől lecserélik a teljes arculatot, a spanyol rádió és televíziónál (Radio Televisión Española). A eddigi logó nem túl szép, de jól megjegyezhető, idővel klasszikussá vált. Ez az új kevésbé karakteres, de kétségtelenül barátságosabb.

A kék a tv-csatornákat, a vörös a rádió-csatornákat, narancs az egész csoportot, és az új internetes portált fogja szimbolizálni. A betű kerekebb, az "e" pedig a hangsúlyos elem, ami mindenhol dominál. Luis Fernándes RTVE elnök szerint az új arculat "őrzi, amik voltunk, és kifejezi azt az akaratot és érzést, amivel az embereket szolgáljuk"

Az új weboldal már béta verzióban megnézhető, a korábbinál áttekinthetőbb, de helyenként kásásnak tűnik a külalak. Az új logó lekerekítettségét próbálják visszaadni a gombok stílusában, fejlécekben: a hírekben a média gombok 6 pixel-rádiuszúak, a boxfejlécek 4, míg a medialejátszóban 2, a comentario-encuestas pedig pont tízszerese. Ez így vizuálisan nem áll össze, de a területek jók - mivel BETA verzió elnézőbbek vagyunk.

A menüt 4 pontból letudták, ami felhasználóbarát. Címlap, Hírek, TV, Rádió.

A tv-t nézheted, a rádiót hallgathatod, működnek a szolgáltatások, úgyis mint Podcast, adás-arhívumok, a műsor-programok is mind jól átláthatóak.  A spanyol rádió és televízió nyolc tv és hat rádió csatornát üzemeltet, ami nem kevés műsor és információáradat, mégis sikerült megoldaniuk az átláthatóságot és a kezelhetőséget.

Videó az új arculatról, logóhasználatról, irodabelsőkről:



Akit érdekel ez a zene: The Magic Number

 

1 komment

Címkék: video tv spanyol arculat

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr51525573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Winston007 2008.06.18. 08:23:42

Az arculatvaltast kommunikalo video tok jo lett. A weboldal tetszik, bar szerintem nem olyan bombasztikus robbanas,de a celnak tokeletesen megfelel.

Ja a zene viszont szar:))

süti beállítások módosítása