érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

Ez jár nekünk: Pfizer

2008.05.27. 10:03 kör

A világ egyik legnagyobb gyógyszergyártó cégének magyarországi weboldala sem fordít túl sok figyelmet az online megjelenésére, pedig a cégek külső megítélésénél ez egyre nagyobb súllyal esik latba. A Pfizer (world's biggest companies 57. helyezett) többek között a Viagra-t, Xanaxot és hasonló népszerű gyógyszereket gyárt, valószínűleg jutna a marketingbüdzsébe is. Igazából elvesztegetett lehetőségek sora jut eszünkbe a weboldalról.

A gyógyszerinformációk korrekt módon megtalálhatóak, amíg ehhez eljut a felhasználó összesen négyszer kell kattintania, ebből egy olyan linken is túl kell jutni, hogy "gyógyszereink részletesen", amiből én első látásra azt gondoltam, hogy biztos egy óriási letölthető pdf lesz, ezért nem is kattintottam rá, de aztán vettem a bátorságot. Érdemes az oldal elérési szempontjairól is szót ejteni. A betegségek leírása ma már olvashatatlanná vált betűvel van írva (annak idején 600x800-as felbontáson lehet, hogy még látható volt belőle valami). Nem így a nemzetközi site-on, ahol lehet növelni már a nyitóoldalon az amúgy is korrekt betűkkel írt szöveg méretét. Ami a magyar oldal egyik  legnagyobb problémája, hogy egyáltalán nem gondoltak az idősekre, a vakokra és a gyengénlátókra, akiket nagyon jól ki lehetne szolgálni a weboldalon található információkkal, ha már arra nincs lehetőség a gyógyszergyártók aktuális érdekeltsége alapján, hogy a gyógyszerek csomagolásán braille írással is elhelyezzék a leírást vagy legalább a gyógyszer nevét (ami egyébként normális európai országokban évek óta bevett szokás).

http://www.pfizer.com

http://www.pfizer.hu

Szólj hozzá!

Címkék: pfizer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr52489805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása