érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

Szemmel tartanak

2008.05.14. 10:10 kör


A Szem (The EYE) című film plakátján épp egy szemen át próbál  kikapaszkodni valaki. A weboldal is erre épül, nyomasztóbb módon. Fehérre sminkelt jobb szem pislog  ki a browser ablakból, sehol semmilyen info, hogy mi ez. Az eszköz céllá vált, valaki összeszámolta már hogy  hány darab szem, vagy szempár bámul ki egy májusi Glamour vagy Cosmopolitan magazin cikkeiből, hirdetéseiből?

A domain sem megszokott the-eye-the-movie.com cím. A pupilla az egyetlen terület amivel a célod, a The Eye című nemsokára zsé kategóriába kerülő film promóciós portáljára érsz. Természetesen az intro utáni infooldal már tükrözi a  stúdiók elvárásait, trailer – credits – media és a premier időpontját. Bár az eredeti dél-koreai, tehát nem nyugati kultúrkörben felnőtt ember számára nem felfogható a cselekmény.

Összességében jól megcsinált intro, ez viszi az egészet, de állítsunk emléket anno a Netsape (rip) alatt futó Java-s alkalmásoknak, ahol a cián színű kisegér szemei követték a kurzorunkat, mekkora muri volt!

Hasonló irány a svéd morkadd , ez utóbbi talán szellemesebb.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány video mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr85467706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása