érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

Optimista spam

2008.05.11. 14:03 vonal

A ránk kényszerített optimizmus próbálkozásokat fenntartással fogadjuk. Nincs is szebb, mint vasárnap reggel egy olyan levelet kapni, hogy Magyarország "első pozitiv kezdeményezéseinek" gyűjteményére kattintsunk. Pozitív gondolkodást és mosolyra ösztönzést akarják népszerűsíteni. Az oldalukra kattintva már nem tudjuk optimistán látni a világot, a mosoly pedig egész más jelleggel ül ki az arcunkra, mint ahogy szerették volna. Az oldalon középen luftballonnal ugráló gyermekeket látunk, mögöttük eltorzult szivárvány húzódik, alattuk beismételt 3 fűszál, mint mező. Az oldal tetején pedig egy bannerben ugráló feliratok formájában "soha ne add fel!" üzeneteket kapunk.

Az élet szép! A híd, amely összeköti a generációkat. Elképesztő, üres frázisok gyűjteménye. A hozzátartozó anyaoldal szintén nem ad túl nagy boldogságra okot, pedig vannak százalékból torzuló smiley-k, meg "Hitem", "Ezerszínű optimizmus" és ehhez hasonló legjobb cikkeknek kikiáltott tartalmak. Ez az egész még mindig nem zavarna annyira, ha nem magukat mérvadó, tanfolyamokat is tartó önelégült készítők hozták volna létre, akiknek weboldala maga a hogyan ne készítsünk honlapot iskolapéldája. Lehet szavazni a legjobb weboldalára! A választékot inkább nem minősítjük. Hát így terjed az igénytelen weblapkészítés Magyarországon.
Érdemes lenne elindítani egy "Mentsük meg Magyarországot a szar honlapoktól" kampányt. Várjuk az ötleteket.

7 komment

Címkék: kampány magyar honlap

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr17463743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rózsahegyi Márk · http://www.eom.hu 2008.05.15. 20:56:29

Kedves xyz (Vonal).

Köszönöm irását, sokat okultam belőle. Szabad megkérnem, és megkérdeznem vállalná-e a pozitív kezdeményezések gyűjteményeit tartalmazó honlapokat jobbá, akarom mondani optimistábbá varázsolni?
Nem vagyunk profik, de tudjuk hogy ha az ember jó emberekkel (Geszti szerint fikázni könnyű) kerül egy csapatba, annak győzelem, Egy optimista Magyarországért az eredménye. Legyen szép és derűs a napja!

Rózsahegyi Márk
www.eom.hu

vonal 2008.05.15. 21:32:15

Kedves Rózsahegyi Márk,
Az első kérdését sajnos nem értem, tényleg többször is elolvastam.
Felvetésére reagálva: mi pedig úgy gondoljuk, hogy a kritika épít és segít jobbá tenni Magyarországot és a "pozitív (vagy negatív) kezdeményezések gyűjteményét tartalmazó honlapokat".

dragon 2008.05.15. 22:41:13

Márkúr szerintem azt akarja mondani hogy dolgozzatok neki, mert frankó a blogotok, csak azt nem értem hogy nem pirul az arca hogy szétspamolta ezt a nyomorékoskodást. Keep on the happy side!

Rózsahegyi Márk · http://www.eom.hu 2008.05.16. 07:53:30

Kedves Dragon,

Az arcom piros eleve, illetve barna mivel tegnap dolgoztam és megfogotta nap. Nincs miért pirulnia, hiszen én nem kesergek, hogy legyen jobb a körülöttem lévő szféra (mikro és makro), hanem teszek érte. És nem teszek rá. Tartok OKÉS, azaz Optimista Klub EStéket, ahol pozitív életszemléletű embereket mutatok be a nagyérdeműnek. Bővebben az ismert oldalon. :-) Szervezek Optimista Klubokat ahol optimistákkal találkozhatnak az érdeklödők, és beszélgethetnek. Tartok előadásokat, riportokat, beszélgetéseket amelynek célja, hogy az emberek meglássák lehet tenni, CSAK AKARNI KELL! Szervezek Optimista Könyvtárat, ahol lehet pozitív tartalmú könyveket kölcsönözni, ..... stb. Zárszóként, én szívesen együttműködök bárkivel, aki akar tenni, s nem csak szajkozza a változást. Legyen szép és derűs a napunk!

dragon 2008.05.16. 10:02:01

Azt kell csinalnod hogy felvarratod az uzeneted rancait. kreativitas. uj arculatod bizd ra, profi szovegirora, grafikusra, mindenestul az egeszet, es akkor az igenytelen (megjelenesu)optimizmust felvaltana valami mindenki szamara ertekelheto valami. Addig is maradok a kis igenyes pessyimizmusomban, amig nincs mas. Ugyhogy kolts ra, nyulj a zsebedbe (ne fillereskedj), ne csak akarj dolgozni ilyenekkel. Es akkor mar az en napom is derus lesz. Na csa mindenkinek!

Rózsahegyi Márk · http://www.eom.hu 2008.09.10. 09:48:05

Elkészült az uj és profibb Egy Optimista Magyarországért azaz www.eom.hu oldala. Köszönöm, hogy megnézik a pozitív kezdeményezéseket. Legyen szép és derűs a napotok!

vonal 2008.09.10. 22:05:42

Kedves Márk,
Köszönjük az értesítést. A legközelebbi arculatfrissítés előtt mindenképpen szóljon, hogy ajánljunk egy kevésbé amatőr készítőt, és ezzel is megmentsük az optimista világot egy újabb szörnyű honlaptól.

süti beállítások módosítása