érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

Kelet-európai: a lengyel Andrzej Dragan

2008.06.02. 19:50 kör



A lengyel Andrzej Dragan három darabos minisorozatával segít nekünk elképzelni, hogy Marylin Monroe, Bruce Lee és Adolf Hitler milyenek lehetnének öregkorukra, ha már nem sikerült megélniük a szép kort (ilyen-olyan okból).

Dragan mindössze harminc éves, de összetéveszthetetlen sötét stílusa már nem csak a photoshop szakértői szemében, hanem a fotós szakmában is elismert világszerte. A legtöbb fotóművész mind a mai napig elutasítja a digitális fényképészetet, és a HDR-fotókat is. De azt lássuk be hogy az eszköz (főleg a reklámiparban) a minőségi fotózás + minőségi retusálás elengedhetetlenné válik. A HDR-nél  könnyű túlzásokba esni, borotvaélen táncol az ember a giccs és az ízlés között, nehéz hiteleset alkotni effektekkel. Dragan világához nem elég a kamera, a digitális utómunka az, amivel együtt a fantáziadús koncepciók, részletgazdag textúrák, ötletes kompozíciók, és rejtett részletek, vonzó-taszító képekké válnak. Anyagismeret.

Referenciái közt egy magyar magazin is szerepel. 

Ezt a kis kitérő, tehetséges kelet-európai művészekért tesszük. Csakhogy valódi tehetségekről is szóljunk.

2 komment

Címkék: fotó lengyel tehetség

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr3499987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Winston007 2008.06.04. 21:53:18

Kivalo kepek es nagyon otletes. Bar Hitler kicsit gaz, lehetett volna jobb valasztas is:) Melyik magyar magazin kapcsolhato hozza?

vonal 2008.06.04. 22:00:58

köszi Winston : )
A művész többek között a Digitális Fotó c. magyar magazin címoldalán jelent meg.

süti beállítások módosítása