érdekesztétika

reklámkritika, a szép és a jó felfedezése, a rossz leleplezése, reklám és kreatív elemzés, alázás. méltatás. vonal és kör.

témák

bbc (2) brit (4) carnation (4) coca cola (2) coke (2) cseh (2) dreher (2) foci (2) grafikusok (6) honlap (12) jwt (2) kampány (3) közigazgatás (5) lengyel (2) magyar (8) microsoft (2) ogilvy (2) reklámfilm (2) siemens (2) spanyol (2) tehetség (3) turizmus (3) tv (4) video (6) weber shandwick (2)

Utolsó kommentek

Új közigazgatási honlap

2008.05.02. 19:09 vonal

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek ez a harmadik honlapja 2 éven belül. Feltételezéseink szerint itt egy megbízó által szigorúan kézben tartott fejlesztésről lehetett szó, hiszen komoly webdesign cég már nem csinál ilyen szerkezetű weboldalakat. Az weboldalon számos katasztrofális megoldást láthatunk.

Kezdjük a magyar címer alatti NFÜ lazaságot sugalló logojával. Nem tudni, hogy jön stílusban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség arculatához a kézzel írt nagybetűs rövidítés. Alatta a jól megszokott 90-es évek végét idéző webdesign struktúra. A fejléc az, ami először kényelmetlenül érintheti a felhasználót, egy óriás nemzeti színű csík húzódik, ami egy még óriásabb szem alatt végződik. Az oldal egyébként sok finom és szép grafikai megoldást, árnyalatokat tartalmaz, a kék szín azonban elég erőszakosan jelen van. A villogó piros nyilas pályázati eredményeket lehet, hogy jobban is ki lehetett volna emelni, más módszerrel. (feltűnő = piros és villog? - nem) A honlap a régi öreg világoskék keményfedeles sötétkék szalagos dossziét juttatja eszembe, hangulatában pedig erősen a bürokráciát árasztja magából. Jó lenne egy olyan honlap a magyar közigazgatásban, ami egyszerű, áttekinthető, nem akar erőszakosan feltünést kelteni, és szép.

 

3 komment

Címkék: honlap nfü közigazgatás carnation

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesztetika.blog.hu/api/trackback/id/tr75451376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Winston007 2008.05.04. 11:18:39

A kritikaval egyetertek, felhasznalokent meg annyit tennek hozza, hogy a fo funkciokhoz lehetetlen eljutni, csak tobbszori felesleges kattintas aran. A legordulo menuk jelenlete egy ilyen fontossaggal biro kozigazgatasi oldalon felesleges. A fooldal tele van erdektelen informaciokkal, a flash alapu Mo terkep pedig tok felesleges. Az embereknek a palyazati info kell , nem a szepseg. Mert lathatoak finom megoldasok, de ez vajmi keveset er ha a KKV vezeto aki forrasokra vadaszik nem talalja meg amit akar. Ez reszben content es technologiai szempontok voltak, de ez is fontos.

A kek szin jelenletet soknak talalom, de mivel imadom a kek szint ezert nekem mindegy:)))))

CarnaGabo 2008.12.08. 10:54:45

Az igazsághoz hozzátartozik hogy a site-ot NEM a Carnation tervezte, egy külsős offline ügynökség készítette az arculatot, amihez "webdesign" is készült és ezt kellett felhasználni. Mi is hányunk tőle, igazságtalan a carnation tag...

vonal 2008.12.08. 11:07:49

CarnaGabo,
akkor leszedhetjük a carnation tag-ot, szerintünk is méltatlan a carnation-höz ez a honlap, viszont ott virít az oldal alján, hogy készítette a Carnation... olyat nem lehet, hogy "fejlesztette" a Carnation és abból kiderül, hogy nem ő tervezte. ezt tényleg fontos lenne kommunikálni ebben az esetben.

süti beállítások módosítása